I skrivande stund summerar vi året då Hatten fyllde 20 år, och planerar framåt för nya fantastiska år när vi får ta fram böcker, spel och material för språklek.

Det som föddes ur ett eget behov därhemma – behovet av roliga material för att stötta språkutvecklingen – har vuxit mer än vi hade kunnat föreställa oss. Babblarna har fått vingar, och vi har kunnat ta fram ännu fler böcker och material i serier som Olle & Mia, Snicksnacksnoken och Ajja & Bajja.

Vårt mål är att varenda liten prick ska ha ett språk! Och att det alltid ska finnas ett material som passar hos oss, oavsett vad det är barnen behöver hjälp att lära sig för att språk och kommunikation ska växa.

I år är vi extra stolta över Babblarnas nya temalådor hos Lekolar. Nu är serien komplett i och med att Diddi, Bibbi och Doddo också fått egna lådor med koppling till teman i förskolans läroplan. Lådorna innehåller flera nyheter med Babblarna och är skapade för att det på ett enkelt och inspirerande sätt ska gå och djupdyka med barnen i teman som ”kreativt skapande”, ”logik & problemlösning” och ”social kompetens & känslor”. Smidiga att rycka med sig för att arbeta med språket hur och när som helst!

Om du har idéer eller tankar på annat du skulle önska att det fanns, eller bara vill dela med dig av hur ni arbetar – hör mer än gärna av dig till oss!

Glada hälsningar
Anneli och Elvira Anneli

Anneli Tisell & Elvira Ashby

Anneli Tisell, formgivare och författare startade Hatten 2002
Elvira Ashby, logoped och författare på Hatten sedan 2012