Babbas Lotto

Babbas lotto kan användas på flera sätt med olika syften, till exempel för att bygga ordförråd med fokus på verb, locka barnen att sätta ihop enkla meningar eller berätta med stöd av bilder.
Lottobrickorna är dubbelsidiga. På ena sidan fungerar de som ett vanlig lotto med fyra fina bilder där Babblarna gör olika saker. Spela lotto som vanligt och sätt ord på vad de gör för att exempelvis bygga ordförråd på temat verb. Korten har ordbilder på baksidan, så om ni lägger dem med baksidan upp på bordet kan barn som är redo för det lockas att försöka lära sig känna igen orden och läsa dem.
På andra sidan av lottobrickan samlar ni istället på kort för vad de olika Babblarna vill göra. Dra ett kort i taget, se vem av Babblarna det är och prata om vad hen vill göra innan ni lägger kortet på rätt bricka. Till exempel: Titta, vi fick Babba! Vad vill Babba göra? Babba vill bada.
Denna sida av lottoplattan kan också användas till att arbeta med berättande. Ta exempelvis alla kort med Babba på och bestäm tillsammans i vilken ordning Babba ska göra de olika sakerna som visas på korten. Lägg sedan korten i den ordningen framför er och berätta en saga om Babbas dag med stöd av bilderna.

  • Innehåll: 6 lottobrickor (20×20 cm) och 24 kort (7×7 cm)