Daddas Lotto

Daddas lotto kan användas på flera sätt med olika syften, till exempel för att bygga ordförråd, sortera och kategorisera eller träna minnet.
Lottobrickorna är dubbelsidiga. På ena sidan fungerar de som ett vanlig lotto med fyra fina bilder ur Babblarnas värld att sätta ord på och matcha mot de lösa korten. Spela lotto som vanligt och bygg ordförråd eller förenkla genom att tillsammans titta på en platta i taget och hitta bilderna till den.
Den andra sidan av lottobrickan är gjord för kategoriserings- och sorteringslekar. Begreppen som finns illustrerade på korten består av följande kategorier; djur, grönsaker, frukt, kläder, babysaker och leksaker. När ni spelar så får en deltagare i taget berätta vad de olika Babblarna vill ha för något och sedan hjälps ni åt att sortera. Passa på att prata om kategorier och låt barnen fundera över ordens indelning i dessa. Till exempel: Dadda vill ha frukt och och Doddo vill ha leksaker. Ett päron, vem ska ha päronet? Är päron en leksak tror ni? Inte? Vad är det då? En frukt? Ja, en frukt!
Korten kan också användas lösa exempelvis i minneslekar. Välj ut ett lämpligt antal kort, vänd upp och prata om dem ett i taget. När ni tittat och pratat och memorerat korten lägger ni en duk över och tar sedan bort ett kort. När ni lyfter på duken så får ni hjälpas åt att komma på vilket kort som försvunnit.

  • Innehåll: 6 lottobrickor (20×20 cm) och 24 kort (7×7 cm)